Pesta Porcina In Dolj
Pesta Porcina In Dolj
Dsvsa dolj solicita sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de pesta porcina africana (ppa) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire la aceștia, virusul ppa având. România se confruntă cu o gravă epidemie de pestă porcină care pune sub risc sectorul zootehnic românesc.
Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult
Pesta porcină africană (ppa) evoluează în 12 localităţi din judeţul dolj, cu un număr de 62 de focare confirmate şi 11 focare cu suspiciune de boală, iar până acum au murit afectaţi de ppa 118 porci şi alţi peste 1.100 au fost ucişi de urgenţă pentru lichidarea focarelor de boală. Potrivit prefectului de dolj, 92 de porci. Focarul nu a fost încă stins, existând suspiciuni de pestă porcină şi în alte.
A ajuns şi în judeţul dolj, mai exact în localitatea secu. Virusul provoacă o febră hemoragică cu rate mari de mortalitate la porcine, iar, în cea mai violentă pesta porcină apare mai ales în țările cu o rată majoră a producției de porcine. Autoritatea naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (ansvsa) a anunțat că, în românia, există mai multe focare de pestă porcină.
Primele cazuri de pesta au aparut, in urma cu trei saptamani, la teasc, in apropiere de craiova.
În județul dolj, la începutul acestei săptămâni, conform bilanțului întocmit, erau înregistrate 163 de focare în gospodăriile populației și 14 cazuri la mistreți. Pesta porcina africană a fost diagnosticată şi în trei exploataţii comerciale ; „la data de 15 iulie, pesta porcină africană (ppa) a fost confirmată în localitățile:
Nu confundați cu pestă porcină africană. Județul dolj are încă o problemă pe cap, pe lângă cea a pandemiei de coronavirus. Pesta porcină africană pare de neoprit.
„la data de 15 iulie, pesta porcină africană (ppa) a fost confirmată în localitățile: Pesta porcină africană (ppa) evoluează în 12 localităţi din judeţul dolj, cu un număr de 62 de focare confirmate şi 11 focare cu suspiciune de boală, iar până acum au murit afectaţi de ppa 118 porci şi alţi peste 1.100 au fost ucişi de urgenţă pentru lichidarea focarelor de boală. Tulpinile foarte virulente a acestui virus produc o afecțiune cu mortalitate foarte ridicate.
Teasc, gighera, nedeia, zăval, ostroveni, pisculeț, bechet, măceșu de sus, măceșu de jos, cârna, braloștița, badoși din județul dolj.
Pesta porcina clasica (a nu se confunda cu pesta porcina africana) este o boala infectioasa foarte contagioasa la porcine, fiind in decembrie 2006, cand a debutat campania de vaccinare, evoluau 176 de focare active de pesta porcina clasica, in 17 județe (bacău, bihor, călărași, dolj, giurgiu. Pesta porcină africană (ppa) evoluează în 12 localităţi din judeţul dolj, cu un număr de 62 de focare confirmate şi 11 focare cu suspiciune de boală, iar până acum au murit afectaţi de ppa 118 porci şi alţi peste 1.100 au fost ucişi de urgenţă pentru lichidarea focarelor de boală. România se confruntă cu o gravă epidemie de pestă porcină care pune sub risc sectorul zootehnic românesc.
Pesta porcină africană este depistată, pe zi ce trece, în mai multe localități doljene. Pesta porcină e prezentă în 266 de localităţi. La inceputul acestei saptamani mai multi porci din localitatile nedeia, gighera si.
Primele cazuri de pesta au aparut, in urma cu trei saptamani, la teasc, in apropiere de craiova. Pesta porcină africană este depistată, pe zi ce trece, în mai multe localități doljene. Focarul nu a fost încă stins, existând suspiciuni de pestă porcină şi în alte.
Sunt suspiciuni în comuna doljeană teasc, acolo unde cinci animale au murit în dacă se va confirma, joi va fi convocat centrul local de combatere a bolilor la prefectura dolj şi vom stabili măsurile care se impun, a spus costică retea.
Dsvsa dolj solicita sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de pesta porcina africana (ppa) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire la aceștia, virusul ppa având. Virusul se răspândeşte şi prin contactul cu secreţiile (lacrimi, salivă) şi excreţiile (fecalele animalelor infectate) animalelor. Nu mai avem focar de pestă porcină în județul nostru!, acesta a fost mesajul prefectului de.
Posting Komentar untuk "Pesta Porcina In Dolj"